Translate

zaterdag 4 februari 2017

Het merkteken van het beest op ons voorhoofd, 666 (Openbaringen Johannes, 2)


En het [beest uit de aarde] maakt, dat aan allen, de kleinen en de groten, de rijken en de armen, de vrijen en de slaven, een merkteken gegeven wordt op hun rechterhand of op hun voorhoofd, en dat niemand kan kopen of verkopen, dan wie het merkteken, de naam van het beest, of het getal van zijn naam heeft. Hier is de wijsheid: wie verstand heeft, berekene het getal van het beest, want het is een getal van een mens, en zijn getal is zeshonderd zesenzestig.’ (Openb. 13:16-18)

Zou U hier op in willen gaan?

De openbaringen van Johannes zijn ook een beetje de angsten van een oude man, en het is toeval dat het boek in de bijbel terecht gekomen is, en andere boeken weer niet.
Maar die 666 is wel een heftige symboliek, waar Ik graag op inga.
We halen niet al teveel mystieke interpretaties erbij en Ik ga er geen wetenschappelijk onderzoek van maken. We houden het simpel.

Je kunt zeggen, dat in een tijd dat  de mensheid nog nooit zo rijk geweest is, men nog nooit zoveel  met geld bezig geweest is. En dat was altijd al een kenmerk van veel rijken, en nu dus van veel mensen. Het geld staat a.h.w. op hun voorhoofd gebrand. Hoe kom ik eraan, hoe geef  ik het uit, wat kost alles? zijn zo vragen van de gemiddelde wereldburger. En dat was dus een aardige waarneming van Johannes, die uitgekomen is. En Wij in de  geestelijke wereld vinden dat niet fijn, het is beperkend, het is oppervlakkig, het is onvolwassen en het hoort nog bij de oude/huidige tijd en dat zal veranderen.  Want een geestelijk volwassen mens is met andere dingen bezig dan met geld, zoals de medemens, zijn innerlijke leven, de natuur, God.
Maar…er zijn veel mensen met deze hogere zaken bezig, heel veel, en steeds meer.

Het wereldje rond 666 is ook het wereldje van de reclame, van kopen kopen kopen, van de commerciële wereld die geld wil verdienen, van verspilling van materie zoals plastics en weggooiartikelen. Het is dus vooral het sfeertje van gebrek aan verantwoordelijkheid, van manipulatie van de behoeften van de massa.
En dat alles zal stoppen, helaas noodgedwongen. Maar daar is in andere blogs genoeg over gezegd.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 371