Translate

zondag 23 april 2017

Hoe is het gekomen? (Aap van God,1)


Het kwaad in de wereld kan op duizenden manieren bekeken worden, nu dan op Mijn manier.
De aap van God, de duivel, Satan, Lucifer, hoe jullie hem ook noemen, bestaat echt.
Het is zelfs één van de werken van de duivel, dat delen van de mensheid niet meer in God geloven, en helemaal niet in de duivel.
En Wij in de geestelijke  wereld zien dit meewarig aan. Het genereert zoveel omwegen naar God op deze wijze.

De duivel bestaat, en hij beïnvloedt jullie, en jullie zijn je niet van bewust van hem.
Oh wel onbewust, want de  boom herkent men nog steeds aan zijn vruchten. De mens wordt niet erg gelukkig van de invloed van de duivel. De mens wordt niet erg gelukkig door achter hem aan te lopen.
Waarom bestaat de duivel, hoe is het gekomen en kan het menselijke leven niet zonder zoiets gruwelijks? God heeft de duivel toch niet bewust geschapen?

Hier komt-ie.
De geestelijke wereld kende alleen door God geschapen engelen.
En de aarde kende alleen dood en verderf zolang het ten dienste stond van de evolutie. Is een leeuw kwaadaardig als ze doodt om te leven? Is een aardbeving die duizenden levens vernietigt niet slechts een episode in de ontwikkeling van de planeet?
En de vrije wil van de mens is ook een grootheid in dit verhaal. Hoe kan God deze vrije wil, niet koesteren? God wil geestelijke wezens, geen robots.

De cocktail van deze drie ontwikkelingen is in elke schepping in de kosmos voorspelbaar explosief en altijd belangwekkend.
God laat schepselen uit klei voortkomen, die in potentie  nieuwe goden zullen worden. En de mens met zijn vrije wil moet een en ander uitproberen. Dus met vallen en opstaan, door schade en schande, en door zich helemaal te verliezen in alles wat hem maar interesseert.

Deze zelfde cocktail leidt in de geestelijke wereld tot een nieuwe macht, een nieuwe grootheid, een nieuwe invloed, een tijdelijke schepping van alles wat God niet is: duisternis, ongeluk, beperking, verdriet en wanhoop. Op aarde is de hel het ontspoorde innerlijk van de mens en om hem heen met misdaad en oorlog als ontspoorde samenleving. En in de geestelijke wereld als tijdelijke plaats van tegenmacht en vernietiging.
Zo wordt Lucifer, de lichtdrager, tijdelijk de gevallen engel, de tegenstrever van God.
De duivel zij gezegend voor deze last.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 382