Translate

zaterdag 10 maart 2012

Leren of afleren, is de vraag (Krishnamurti)


@orgKrishnamurti “The whole of life, from the moment you are born to the moment you die, is a process of learning
 
Mijn God, wilt U deze tweet toelichten?

Ik kan wel zeggen, ja, dat is een mooi citaat, het klopt en een heel verhaal ophangen, om het oneerbiedig te zeggen, over wat jullie moeten leren en hoe je kunt leren en wat het leren waard is en wat niet.
Dat doe Ik niet.

Ik zeg jullie, goede en welwillende en zoekende mensen: stop met leren, stop met zoeken en stop met je te ontwikkelen.
Want in het proces wat Wij vanuit de geest beogen, gaat het om het tegenovergestelde: afleren, vinden en afwikkelen tot er niets meer overblijft van het ego. Tot er niets meer rest van de persoonlijkheid dan een open, leeg, wonderschoon instrument van overgave. Dan zijn jullie een persona geworden, een doorgeefluik, Gods handen op aarde, een verlicht mens van ruimte en beschikbaarheid en nederigheid, van overgave, van rust. Dan zijn jullie een grote "persoonlijkheid" geworden, namelijk een onpersoonlijkheid.

Dan krijgen jullie automatisch de glimlach op jullie gezicht van de Boeddha.
Dan zijn jullie sereen geworden. Dan leven jullie in Waarheid. Dan verheugen Wij ons "Boven", dat Wij via jullie "Beneden" gekomen zijn. Dan is het Koninkrijk Gods op aarde verschenen. Dan herhalen jullie het wonder van Jezus Christus, Gods gezalfde. Van de Boeddha. Van het ideaal van Mohamed. Van de heiligen van de katholieke kerk. Van Jacob Boehme, Gods liefste protestant. Van Krishna.
Dan tillen jullie de aarde op tot aan de hemel.
 
Want leren en zoeken en ontwikkelen van de persoonlijkheid leidt veelal tot het versterken van het ego en zijn bolwerk van wil en macht en gewoonte.
Alles wat je leert en ontwikkelt versterkt de eigen waan en de beeldvorming over jullie schijnbare macht.

En dat alles is goed, want uiteindelijk komt het keerpunt, uiteindelijk gaan jullie je afvragen wat wezenlijk belangrijk is, uiteindelijk verschijnt een nieuw perspectief aan jullie horizon.

Mijn dierbare zoon, je vraagt het aan God, en dan krijg je de beste antwoorden.

Wenden jullie je tot jullie innerlijk, tot jullie “Mijn God”, tot jullie Atman, tot jullie Godsvonk, tot God en luister. Luister naar de zachte wenken van geruststelling, de signalen van ruimte, de flitsen van inzicht, de vonken van waarheid, die een perspectief geven op jullie eigenlijke wezen: een doorgeefluik, een instrument en een goddelijk wezen van licht en liefde, en dat op Gods aarde.

"The whole of life, from the moment you are born to the moment you die, is a process of learning"

En als jullie Krishnamurti dit, Mijn antwoord, voor zouden kunnen lezen, dan zou hij dit beamen. Want zijn citaat was anders bedoeld, namelijk op deze wijze.
Want zo heeft hij namelijk altijd geleefd.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 52