Translate

maandag 5 maart 2012

Handel niet uit angst



mijnlevensweg@mijnlevensweg “Wat het einde van de weg lijkt, is misschien slechts een bocht. Trap dus niet meteen op de rem” #mlw

Mijn God, zou u deze tweet willen toelichten?

Het leven ten volle leven, en je niet al te snel inhouden met alle risico’s en kansen van dien, dat lijkt deze tweet te zeggen.
Je kunt deze tweet op verschillende manieren opvatten.
Ik vat hem op als : handel niet uit angst.

Jullie mensen leven vanuit angst. Dictatoriale regeringen, maffia en orthodoxe religies gebruiken deze angst om de mensen in een keurslijf te dwingen.
Wij, Godsvonken van de mens, jullie “Mijn God”, wij vanuit de Geest, God zien dit en zeggen: handel niet uit angst.
Handel uit visie, handel uit hoop, handel uit moed, handel uit behoefte aan verandering, maar niet uit angst.

Voor de mens, evolutionair schepsel, die van Ons de eeuwigheid krijgt aangereikt, is angst een oerprincipe. Het dier in de mens heeft nog een levendige herinnering aan de gevaren van de natuur, dat zit in jullie genen. Dat is realiteit. De natuur, het leven, het overleven is ook eeuwen lang gekenmerkt geweest door aangevallen en gegeten worden door wilde dieren, omkomen in de winter, overvallen door medemensen als bendes, dieven, soldaten.
Angst en handelen uit angst zitten in jullie genen en zijn zo een gewoonte geworden.

Maar het merendeel van de mensheid hoeft deze oerangst niet meer te koesteren. Hoe beschermd men nu ook leeft, men is dit blijven doen.
Handelen vanuit angst kan geschrapt worden uit jullie levenshouding. Werk daaraan.

Wij, vanuit de geest, zijn er ook nog. Wij letten op jullie, koesteren jullie, houden van jullie, beschermen jullie en helpen jullie met alles. Met alles. Met alles.

Dat veel mensen, in het westen met name, dat vergeten zijn doet er niet aan af. Wij zijn er voor jullie en Wij helpen jullie op duizenden manieren om de risico’s en gevaren van het leven het hoofd te bieden.

Weet dit, ervaar dit, geloof dit, zie dit, hoop dit, bouw op Ons.

"Wat het einde van de weg lijkt, is misschien slechts een bocht. Trap dus niet meteen op de rem"

Jullie mensen zien heel vaak spoken op klaarlichte dag, doodlopende wegen, een eind aan jullie levenspad, maar weet, dat Wij er ook zijn. En dat Wij altijd een deur of raam openen als de andere zijn dichtgeslagen. Wij zorgen altijd voor perspectief, Wij geven altijd moed, Wij zorgen altijd voor nieuwe wegen.

Ons advies is daarom: overweeg de angst te skippen en zet er voor in de plaats een gezonde hoop, een echte belofte van de Geest om jullie bij te staan zelfs in ogenschijnlijk duistere momenten.
Trap niet op de rem van je leven, maar neem wat risico. Wij verheugen Ons op jullie ervaringen.
“Wee de lauwen van geest”, staat in de bijbel.
Gezegend de moedigen en de hoopvollen.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 51