Translate

donderdag 25 december 2014

Wie door Mij binnenkomt zal behouden worden (Kerst 2014, 3)


Johannes 10:9 Ik ben de deur; als iemand door Mij binnenkomt, zal hij behouden worden; en hij zal ingaan en uitgaan en weide vinden.

Zou U dit citaat willen toelichten?

Ja, graag.
Jezus sprak deze woorden als profeet, als visionair, als vernieuwer, in een tijd waar onder de gewone mensen veel onvrede was en de bestaande godsdiensten onvoldoende inspiratie boden en hulp.
Zijn weg, zijn waarheid, zijn boodschap, zijn voorbeeld waren zeer bijzonder, en daarom kon hij dit met een gerust hart zeggen: Hij wás de weg, de waarheid en het leven, zeker vergeleken met de bestaande verhoudingen en de ontspoorde  godsdiensten.

Maar nu, in deze tijd, mag niemand zeggen,
  • dat alleen diegenen, die in Jezus geloven, de weg vinden
  • dat niemand in de hemel komt dan door Jezus
  • dat alleen Jezus de waarheid is, de waarheid heeft.
  • Dat alleen degenen behouden worden die Jezus volgen.
Want allen zullen ingaan en uitgaan en weide vinden. Allen, vroeg of laat. Allen.

De woorden van Jezus mogen heel letterlijk genomen, maar op de volgende wijze:

  • Al diegenen die in God, Allah, Jahweh, Boeddha, Brahman etc. geloven, zullen de weg vinden
  • Iedereen komt in de hemel, die zijn hart openstelt voor het leven, de medemens, de natuur, de kunst, de wetenschap. Kortom ieder die zijn hart openstelt, komt in de hemel. En de anderen zullen na het overlijden na een geestelijke omweg uiteindelijk hun hart open gaan stellen, en alsnog de hemel vinden.
  • Ieder leeft in waarheid, heeft de waarheid, vindt de waarheid, die de liefde beoefent, want God is liefde.
  • Iedereen wordt behouden. Alleen degenen die de weg van de liefde bewandelen, nemen de kortste weg. De anderen, die de weg van de haat bewandelen, nemen de langste weg. Maar al die wegen leiden uiteindelijk vóór of na de dood tot de hemel.
Laat dit gezegd: Jezus was en is de profeet van de liefde, de heraut van de liefde, de boodschapper van de liefde, de zeer ware Zoon van God, omdat hij de liefde en de wil van de Vader-Moeder God op aarde realiseerde en leefde. Jezus mag daarom een zeer, zeer , zeer groot voorbeeld zijn en blijven voor de kinderen van de mensheid.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 254