Translate

maandag 13 maart 2017

Het innerlijke leven (De eenvoud, 5)


Bewaakt jullie innerlijk.
Er is geen groter goed voor het innerlijk van de mens als het bewaakt wordt als het eigen huis.
Vroeger beheerste één overheersende moraal of één eigenschap het innerlijk een leven lang zoals tot de elite behoren of katholiek zijn of man. Tegenwoordig wordt het innerlijk gebombardeerd. Het bombardement bestaat uit TV, reclames, social media, het lawaai op straat en duizend meningen, oordelen, visies en ervaringen. Hierdoor heerst er in het innerlijk  van de mens meer dan nodig een onbeschrijflijke onrust, verwarring, spanning, drukte en disbalans. Dus het innerlijk moet bewaakt worden als het eigen huis. Als het koud is, doet men de ramen dicht. Als men weggaat, doet men de deur op slot. Als er een lekkage is, laat men het repareren. Dit kan ook met het innerlijk.

Wees jullie ervan bewust, dat jullie wijd open staan, en dat ook alle rotzooi van de buitenwereld bij jullie naar binnen komt, ook als je gewoon TV kijkt of het internet checkt. Vegen jullie niet ook jullie voeten als je naar binnen gaat?
Laat de buitenwereld haar voeten vegen, laat zelfs delen van de buitenwereld niet binnen, weiger de lawine van informatie. En weiger met name een ogenschijnlijk aantrekkelijk idee met in haar kielzog veel geestelijke modder. Jullie innerlijke vrede komt in gevaar.
Selecteer alles en bewaak jullie innerlijk.
En dat kan op duizend manieren, in ieder geval op jullie eigen manier.
Maar het begint met dit grote en eenvoudige inzicht, dat het jullie geboorterecht is als geestelijk wezen en kind van God om jullie innerlijk te bewaken.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 376