Translate

zondag 5 maart 2017

Het persoonlijke/uiterlijke leven (De eenvoud, 4)

Wat zitten we in een wereld van complexiteit, verzuchten jullie en daarmee zeggen jullie: “het is niet te doen, we kunnen het niet, we weten niet waar te beginnen, we wachten maar af , we zien wel wat er gebeurt”.  
Intussen zullen jullie zeker zien wat er gebeurt, want God, de geestelijke wereld, moeder aarde, de natuur, en nog zo wat grootheden doen intussen toch wel hun ding. Jullie merken het vanzelf.
Maar wat doet de individuele mens dan nog, wat staat hem te doen?
Hier is het eenvoudige antwoord.
Dit doet de mens door het motto van de Christus:

“Doe een ander niets aan wat je zelf verafschuwt” *

En het motto wordt gezegd tegen het ego, alleen het ego.
Als men deze leidraad volgt, is het goed. Maar ….. op alle fronten, niet slechts op sommige. Nu de mensheid ten onder gaat aan het vervuilen van haar eigen nest, haar bakermat, zeg Ik: doe moeder natuur niet aan, wat je zelf ook niet zou willen overkomen. Maar ook bij  voorbeeld op het vlak van het eigen lichaam, want alcohol en andere onmatigheden worden ook het lichaam aangedaan. Gruwelijke verwoesting van kostbare organen, ook het eigen lichaam wordt iets aangedaan wat het ego zelf niet mee zou willen maken.

Toch doet het ego dit, omdat één van de kenmerken van het ego kortetermijnhandelen is, wat  zit er nu in voor mij, en de rest merk ik wel.
Gelukkig zorgen Gods wetten voor permanente correctie en waarborgen voor de lange termijn. Dat is wat de ziel en het geestelijk lichaam van de mens wel  weten , maar het ego niet wil weten, namelijk dat de gevolgen van alle handelen terugkomen bij de mens. Goedschiks of kwaadschiks.

Wees jullie allen gezegend

*Tobit 4:15

Nr. 375