Translate

vrijdag 23 december 2011

Christus wordt geboren



Ik kijk met een zekere meewarigheid naar al jullie kerstbomen, kerstinkopen, familie afspraakjes en kerstdiners, en zie, dat een flink deel van jullie vergeet, of zelfs niet eens weet, dat het feest vooral gaat om de geboorte van Christus.
Zelfs gelovigen vinden het een oudbakken verhaal, gedateerd en misschien niet eens waar gebeurd.

Laat Ik er dit over zeggen.

Het verhaal is waar gebeurd, het is het hoogtepunt in de menselijke geschiedenis, het is een daad van pure liefde, dat Christus deze moeilijke weg ging, samen met Zijn moeder, en het heeft ook voor een keerpunt in de menselijke geschiedenis gezorgd.

Vanaf dat ogenblik, vanaf de geboorte, toen de engelen tegen herders zeiden: “Luister, Gij, mensen van goede wil” tot de dood van Christus, is één grote gebeurtenis. Hierdoor werd de verbinding tussen het aardse leven en het geestelijke leven vergemakkelijkt, verbeterd, versterkt en bekrachtigd.
Maar de belangrijkste boodschap van dit mooie en door God geplande Leven is deze: vanaf dat moment kon Christus onmiddellijk en volledig in jullie hart geboren worden. Garantie voor het geestelijk leven, overgave aan Mij en belofte van het geestelijke leven aan jullie evolutionaire schepsels.

Kerstmis roept jullie verborgen en openlijk op om te accepteren, dat het Christusbewustzijn, het goddelijke, het eeuwige, de nieuwe mens, de geestelijke toekomst, dat God manifest en blijvend en bepalend kan komen wonen in jullie hart. In het hier en nu. Met alle genaden van dien.

In Mijn vorige blog zei Ik, roepen jullie toch eens naar binnen: is daar iemand?
Nu zeg Ik tegen jullie: als jullie Kerstmis toelaten in jullie leven, in jullie hart, in jullie wezen. Als het jullie lukt om de uiterlijke, materiële, familie- en kerstboomgevoelens wat ter zijde te schuiven en je open te stellen voor God, dan kunnen jullie ervaren, dat God één is met Christus, Diens zoon op aarde, dat God het Christusbewustzijn voedt en koestert. Dat God met liefde arriveert, waar het leeg en opgeruimd en schoon is.

In een smerig, wellustig, bezeten, rommelig, getroebleerd hart komt God niet. Niet dat God dat niet zou kunnen, want met één vlaag blaast God het schoon met Diens adem, maar God wil het niet, omdat God pas komt, als jullie het willen. Want God is bescheiden en geduldig, en pas wanneer jullie God vragen, treedt God binnen, en pas wanneer jullie God vragen met jullie hele hart, jullie hele bewustzijn, met jullie hele wil.
Want bij God is het als het erop aankomt alles of niets.
Jullie zijn tegen God of jullie zijn met God. Jullie willen alles van de wereld, of jullie verkiezen God boven alles. God’s Christus zei het al tweeduizend jaar geleden:

"Jullie kunnen geen twee heren dienen"

En velen van jullie dienen nu een heer, die Ik slechts Mijn aap noem.
Grijp jullie kans.

Dit wil Ik jullie nog zeggen: elk dag opnieuw kan het Een Ware Kerst worden in jullie leven, dat hangt niet af van de sfeer rond 25 december, hoewel door de gestalt van de wereldse kerstgedachte, door jullie hoop en jullie behoefte aan vrede in deze periode de omstandigheden wat gunstiger zijn.
Maar God is altijd bereid, mits jullie bereid zijn, any time.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 40