Translate

maandag 26 december 2011

God over sexverslaving (Tweet van God, 5)


 
"Sex is mooi, ook tussen mensen van gelijk geslacht, of zelfbevrediging is mooi, maar jullie gehechtheid en soms verslaving!"

Ik vind het nog steeds intrigerend, dat U iets zegt over sex en zelfbevrediging. Zou U wat uitgebreider in kunnen gaan op uw tweet van 5/9?

Natuurlijk.
Seksualiteit, ook tussen mensen van gelijk geslacht en zelfbevrediging, is nog steeds omgeven met een beetje taboe, zelfs in het westen. Laat staan, dat God er over praat. Nu dus.

Allereerst moet Me iets “van het hart”: seksualiteit is een prachtig en natuurlijk gegeven, dat jullie mensen mogen genieten. Dat is uitgangspunt.
En met natuurlijk bedoel Ik niet alleen tussen twee mensen van verschillende geslacht, want het is ook natuurlijk, dat twee mensen van hetzelfde geslacht seksualiteit beleven of als iemand het “met zich zelf doet”, zoals jullie dat zo mooi noemen. Ook dat komt voor in de natuur. En weliswaar is seksueel gedrag in de natuur veelal gericht op voortplanting, dat is het niet altijd. Seksualiteit of vormen van seksueel gedrag zijn bij dieren ook spelerijtjes, een aftasten, verkennen van de ander.
Bij de mens is dat verder ontwikkeld, de mens mag spelen, verkennen, aftasten, in allerlei vormen.
Seksualiteit is dus een mooi, ontspannend en natuurlijk iets, ook al is het van een ander kwaliteit dan ademen of eten. God zegt: het is natuurlijk. Het is goed. Het mag. Het kan. Het is prima.

Het komt regelmatig voor, dat bepaalde volkeren een taboe ontwikkelen. Zo zijn er volkeren, waar eten met anderen een taboe is en men alleen eet. Zoals men in het westen zich het liefst alleen ontlast.
Bij andere volkeren is bezit een taboe. Dus volkeren kunnen taboes hebben en dat kan passen in hun ontwikkeling.
Het westen heeft sinds de 19e eeuw het taboe van de seksualiteit aardig aangepakt, en zelfs seksualiteit tussen twee mensen van het zelfde geslacht gelegaliseerd. Zelfbevrediging hoefde niet gelegaliseerd te worden, omdat het nooit verboden is geweest. Wettelijk. Moreel gezien wel. Er zijn dappere mannen en vrouwen die openlijk spreken over zelfbevrediging, maar er wordt toch vaak besmuikt op gereageerd.

God zegt het hier open en bloot: seksualiteit is natuurlijk. Dat tussen twee mensen van gelijk geslacht het doen is natuurlijk, het met jezelf doen is natuurlijk.
Voor God, en voor Ons in de geestelijke wereld, is er geen taboe, geen oordeel, geen verbod, geen straf.
Juist daarom herhaal ik nu Mijn tweet:

"Sex is mooi, ook tussen mensen van gelijk geslacht, of zelfbevrediging is mooi, maar jullie gehechtheid en soms verslaving!"

Jullie overdrijven nogal. Noem het maar doorslaan naar het ander uiterste, dus daar komt wel een reactie op, weten wij, toch zeg Ik het jullie klaarhelder: het taboe is nog niet aan het oplossen of jullie slaan door en maken jullie een nieuwe god, de god van de sex.
Er is geen houden meer aan. Het is een fascinatie geworden, een gehechtheid, een identificatie, een verslaving. Dus Mijn tweet gaat niet over seksualiteit maar over overdrijven, over teveel gehecht zijn aan iets, over verslaafd zijn aan iets. Met name jongeren, soms al vanaf hun twaalfde jaar denken, dat ze aan sex moeten doen, dat ze achter lopen, als ze “een beetje laat” zijn, dat ze door groepsdruk seksuele ervaring op moeten doen, omdat ze anders de boot missen, en dat ze er snel bij moeten zijn. En de media van reclame en TV en muziek doen hier wel aan mee. Jullie samenleving is geseksualiseerd en nu vraag Ik: “waar denken jullie dat het eind van deze ontwikkeling ligt?’.
Ik zal het jullie zeggen: in een decadente en immorele samenleving, waar:
  • jongeren vroegtijdig verlept raken
  • waar jongens de grens niet meer weten, tussen respectvolle bejegening en grof opdringen van eigen seksualiteit aan de ander
  • waar mensen door internet verslaafd raken aan pornografie
  • waar het geweten van mensen wordt besmet door grensoverschrijdende films en clips en blogs en pics over geweld en verkrachting en sex in bizarre vormen
  • waar men de draad kwijt is van evenwicht en innerlijk beschaving en morele zelfbeheersing
  • waar niemand meer leert wat de waarde is van zelfbeheersing en soms nee zeggen tegen jezelf en de waarde van uitgestelde behoeftebevrediging
  • waar iedereen is gaan geloven, dat elke behoefte onmiddellijk bevredigd moet worden en een mens lijdt, als men niet onmiddellijk krijgt wat men hebben wel. 

God zegt, dat uiteindelijk alles goed komt, dat seksualiteit prima is.
Verslavingen zijn een bewijs van een verwaarloosde onvolwassen levenshouding en de Geest in jullie verlangt naar eenvoud en soberheid. En dat als jullie leven in mateloosheid, gehechtheid, identificatie en verslaving, dat dat een tijdelijk traject is, per definitie. En dat daarna altijd de eenvoud en soberheid herwonnen gaat worden. Maar dat gaat bijna altijd gepaard met veel verdriet en leed. Het is als in een natuurwildernis: hoe verder je verdwaalt, hoe moeilijker de weg terug.
Dus de boodschap is om na te denken over jullie weg en de stappen die je maakt!

Wees jullie allen gezegend

Nr. 42