Translate

zondag 29 december 2013

Een lot kopen is het leven wantrouwen


 
 
 
Zou U iets willen zeggen over het kopen van loten? Heeft het zin?

Een lot kopen is het leven wantrouwen.
Waarom?

De mensen realiseren zich niet echt wat het kopen van een lot betekent voor hun zielsrust, en welke onrust het met zich meebrengt.
Ze gaan fantaseren over wat ze zullen doen, als ze de hoofdprijs winnen: hun baan opzeggen, hun schulden aflossen, een auto kopen, een mooier huis, duizend en een dingen zullen anders gaan. En het gebeurt niet, want de kans is groter door de bliksem getroffen te worden. Men wordt uit het hier en nu gerukt, en zwelgt in een wereld van fantasie, die geen raakvlak heeft met de werkelijkheid.

Het lijkt zo onschuldig, maar de geestelijke impact is toch groot: men voedt de ontevredenheid met het leven, men krijgt even onterechte hoop en eigenlijk heeft de commercie wederom invloed op het gemoedsleven: als je dit en dat doet, dan pas word je gelukkig.

Kortom: het kopen van een lot is niet onschuldig.
Het kopen van een lot is zwichten voor de commercie.
Het kopen van een lot is jouw ziel verkopen aan de duivel.
En de aap van God geniet van elk aantasting van levensrust, van elke vervuiling van stilte, van elke vernietiging van vertrouwen.

Wanneer de geestelijke wereld de mens beziet in zijn poging de loterij te winnen, wordt deze altijd gezegend. Maar niet om zijn daad, maar om de gevolgen van zijn onbewuste en onvolwassen en onnadenkende daad te minimaliseren.
Het kopen van een lot is het wantrouwen in het leven voeden.

En dientengevolge is het bewust afzien van het deelnemen aan een loterij een wijze, stille daad van een mens met geestelijke rust, van een mens in stilte, van een waarlijk spiritueel iemand.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 199