Translate

woensdag 5 oktober 2011

De boeddha en een beeld van Maria



Item 1:

Ik zit op mijn kamer en vraag naar de essentie van het boeddhistisch geloof
Kunt U iets zeggen over de Boeddha?

De Boeddha heeft weliswaar niet naar God verwezen, maar wel naar het innerlijk van de mens, de stilte in zijn wezen, de potentie van wat de mens op aarde vermag te realiseren. Hij heeft verwezen naar de grootste passie van de ziel, namelijk de overgave van de persoonlijkheid aan het leven, aan de vrede in zichzelf. Het geloof dat hier op aarde uit Zijn voorbeeld en leven is ontstaan, heeft altijd een grote mate van zuiverheid in de wereld gebracht. Het heeft een godsdienst voortgebracht met relatief weinig aggressie, oorlog, wedijver en met veel verdraagzaamheid, ruimte, liefde. Het heeft dientengevolge een zeer zuiverend werking voor de persoonlijkheid op aarde. Het heeft het vermogen van de ziel vergroot om haar persoonlijkheid op aarde, die met het boeddhisme bezig is, te bereiken.






Item 2:

Ik vraag naar de herkomst van het Mariabeeld, dat op mijn kamer staat.

Dit beeld komt uit een klooster van Franciscanessen in België en heeft altijd in de geur van een grote devotie gestaan. Er is veel voor gebeden, en vanaf die heilige plek is door de heilige Vrouwe Maria, moeder van de ongelukkigen, veel zegen gegeven aan de mensheid,  op aarde èn in de geestelijke wereld. De kracht en uitstraling en genezende werking van dit beeld zijn groot. Wees daarvoor dankbaar, dat Wij dit op jouw pad hebben gebracht.

Ik ben er ook heel gelukkig mee en voel de zegende werking ervan.
 
En weet, dat Maria, de mens, als eerste wees op God, en haar hele leven nooit iets anders gedaan heeft dan God op de eerst plek stellen. Dus ook iemand, die haar beeld beziet, moet niet haar aanbidden, maar haar vragen diens gebed aan te bevelen bij God. Dat ziet zij, in haar glorie en grootheid, het liefst. Nog steeds kijkt ze verlegen naar de grond, als iemand haar voorop stelt boven God.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 16