Translate

zaterdag 15 oktober 2011

De duivel, aap van God (5, Godsdiensten)

 



Vijfde deel van een monoloog over geloof.
 
Hoe goed het gaat met gebedshuizen op aarde heeft met een aantal zaken te maken:
  • De natuur van de mens wordt onderschat
  • Opgebouwde energie, krachten in gebedshuizen
  • Vrije wil van de persoonlijkheid en misvorming van  Gods boodschap
  • De duivel en zijn rol in de misvorming.

De vrije wil van de mens is God heilig.
En met deze vrije wil kan de mens naar God toegroeien en van God af, maar altijd slechts tijdelijk, want uiteindelijk is er slechts één weg te gaan voor de mens: terugkeren naar God. Maar dat gaat met omwegen gepaard, ook al zijn dit slechts omwegen, terug naar God (zegt het Hindoeïstisch geloof).

In deze omweg speelt de duivel een grote rol, een zeer grote rol, het is de verleider, de grote verleider.
Bij alle misdaad op aarde, alle ontsporingen van de persoonlijkheid, bij alle verslavingen, bij alle martelingen, verkrachtingen, negatieve emoties zoals haat, jaloezie, woede, speelt de duivel een rol. En in het moderne westen zijn zijn verleidingskunsten zo groot, dat hij zelfs bereikt heeft, dat de mens niet meer in God gelooft en niet meer weet, dat de duivel bestaat en werkzaam is in hun leven. Waarlijk de verborgen verleider en bedrieger.
En God staat alles toe, en grijpt ogenschijnlijk niet in. Maar weet, dat dat schijn is. In werkelijkheid en in waarheid is de duivel en zijn demonen niet meer dan een instrument in Gods handen om de mens en zijn vrije wil op te stuwen naar God. En dat onder de Waarheid:

“Het kwaad is er niet omwille van het kwaad maar omwille van het goede”
 
Herinner jullie je dat altijd.

God laat jullie nooit alleen, ook al lijkt dat zo. En als de grote verleider en zijn demonen jullie in een houdgreep hebben en als jullie persoonlijkheid totaal ontspoort op aarde, dan is God en Diens helpers allang bezig met jullie toekomst, jullie redding, en de beste aanpak om jullie weer terug te krijgen in Gods geledingen.
Want weet dit: God is de Schepper, God is de Waarheid, God heeft de regie.
En de duivel is slechts Gods aap en kan jullie slechts tijdelijk verleiden.

Ergens in jullie is een plek, onaangedaan, waar God vertoeft en wacht tot de tijd rijp is om jullie naar Gods kant uit te laten groeien. De aap en zijn aapjes kennen slechts tijdelijke macht.




Ooit zullen de aarde, Ik beperk me nu even alleen tot deze planeet, en de mensheid zodanig geëvolueerd zijn, dat niemand meer ontspoort en iedereen leeft in Licht en Liefde. De aarde is dan getransformeerd tot een geestelijke planeet en de geestelijke lagere sferen zijn volledig ontvolkt, leeg, en de aap heeft niets meer te doen. God stelt dan hem en zijn aapjes in de gelegenheid om hun opstand te verzaken en hun lange weg terug af te leggen naar Gods huis.

Maar terug naar het hier en nu en jullie situatie op aarde.
God weet van het leed van de wereld, de moorden, verkrachtingen, martelingen, hongernood, het lijden van de mens, en doet er alles aan om dit te verzachten of op te lossen.
Daarnaast en allereerst is de vrije wil van de mens, die God hem heeft gegeven, God heilig. Anders zouden jullie als Gods schepselen niet meer zijn dan automaten of marionetten. En God heeft meer met jullie voor.

Dus jullie betalen een hoge prijs tijdens het uitleven van de vrije wil.
En vanuit deze vrije wil maakt de mens keuzen, waardoor zijn weg naar God niet alleen verlengd wordt, maar ook verrijkt. Hoe kan dat? Verrijkt?
 Is samen optrekken met de duivel, bij voorbeeld zwelgen in alcohol en na een egocentrisch en losbandig leven voortijdig sterven aan alcoholmisbruik (Ik noem maar een extreem leven) een verrijking ?
Op een bepaalde manier: ja.

Want weet, dat God is, en met jullie in een evolutieproces zit, met jullie in wording is, met jullie fouten mag maken en dat die fouten bijdragen aan de ontwikkeling van het leven, van de schepping, van de persoonlijkheid. Want als jullie de puinhopen van jullie fouten beklimmen, krijgen jullie wel een heel mooi vergezicht. Jullie groeien van beest naar geest.

En in de fouten van een misdadiger, in de moorden van een dictator, in het leed van zijn slachtoffers, in de moeilijkheden des levens zitten reeds besloten de hoop, het perspectief, de oplossing, de goedmaking, de genezing, de kansen op herstel, de gelegenheid goed te maken. En in Mijn geestelijke sferen, bij voorbeeld om de aarde heen, zijn voormalige moordenaars en verkrachters na een lange periode van lijden Gods liefdevolle helpers geworden. Ook zij groeien uiteindelijk allen van verspillende en verkwistende persoonlijkheden naar spijtoptanten, en van spijtoptanten naar liefdeswezens. En als liefdewezens zullen zij hun medemens gaan helpen, zowel in de geestelijke sferen als ook op aarde. En door hun lange weg van misdaden en lijden hierover, doen zij dat dikwijls met meer nederigheid, meer begrip, meer compassie dan menig rechtschapen en niet ontspoorde persoonlijkheid.

De voormalige prooi van de Aap wordt uiteindelijk altijd Gods grote en nuttige helper.

"het kwaad is er niet omwille van het kwaad maar omwille van het goede"
 
Liever heeft God de persoonlijkheid die de rechte en korte weg gaat naar God, maar dat zijn helaas uitzonderingen. Weet echter, dat God elke fout en elke omweg buigt tot Diens voordeel.

En als jullie gebedshuizen op aard ontsporen tot rigide instituten, tot broeinesten van terrorisme, tot huizen van haat en onverdraagzaamheid, dan bestaan ze slechts zolang mensen vanuit hun vrije wil, en bedorven door de aap, daarin vertoeven.
Maar altijd tijdelijk, want ooit maken deze gecorrumpeerde gebedshuizen, als ze leeg zijn gestroomd en vervallen, plaats voor gebedshuizen van liefde, en respect, voor de mens en voor God.
Er is geen andere weg en uiteindelijk geen andere gang van zaken.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 19