Translate

zaterdag 29 oktober 2011

Waarom verricht U geen wonder ?



U bent toch God en alwetend? Waarom zou ik niet aan U kunnen vragen: wat is de oorzaak van de ziekte van die en die? Of wat is het nummer van de hoofdprijs van de staatsloterij of wat deed tante M. op haar laatste dag op aarde? En zo. Dit om mijn vertrouwen in U te versterken en om mijn blogpartners te overtuigen.

Ik vind het goed dat je dit onderwerp ter sprake brengt.
Ik breng je de ervaringen van Jezus Christus, De Gerealiseerde Zoon, Heer van de liefde en van de aarde, in herinnering. Mensen geloofden Hem zelfs niet terwijl Hij voor hun ogen wonderen verrichtte.
Zouden ze jou, eenvoudige mens in deze ongelovige tijd, dan geloven als je met persoonlijke anekdotes of feiten aan kwam zetten? Zou je ze overtuigen? Zij zouden ongelovig blijven.

Ik breng je een boodschap van hoop en liefde en een kijkje achter de wereldse schermen. De mensen, die jou aanhoren, zullen bij zichzelf te rade moeten gaan of ze het geloven, of voor waar aannemen, of voor mogelijk houden en willen overwegen en of ze er een mogelijke kern van waarheid in willen zien.
Ze zullen zelf hun eigen persoonlijke leven moeten onderzoeken. Hun leven moeten bezien, dat een resultaat is van al hun ervaringen, vaardigheden en beperkingen.
Ze zullen zich moeten afvragen wat ze begrijpen, wat hun intuïtie hen zegt, naar hun eigen hart moeten luisteren, voor zover ze dat kunnen.
Ze zullen zelf mogelijke gedragingen en gebeden uit moeten proberen en zelf kunnen ervaren wat voor vruchten het hen brengt in hun eigen leven.

Domweg overreden en overtuigen is de kleine weg.
De grote weg is inspireren en hun hoop wekken en hen voorhouden hoe hun leven gedragen is in liefde en inzicht en rechtvaardigheid. Je kunt hen met Gods hulp voorhouden, dat hoop en liefde in hun leven kunnen groeien en toenemen als zij een weg van openheid en onbevangenheid en overgave en gebed gaan bewandelen.

God biedt ze via vele wegen en kanalen, maar nu dus ook via jou, zolang ze hun "Mijn God" nog niet zelf kunnen verstaan, gelegenheid om Ons zaad te zaaien in hun eigen leven. Zaad, dat kan ontkiemen op hun tijd, naar hun ontwikkeling, naar hun vermogen, hun bestemming.
Wij geven ze geen hapklare brokken die verkeerd kunnen vallen.
Wees daarom gerust. Het is zo goed.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 23