Translate

zaterdag 12 januari 2013

De Godin Durga en de strijd tegen verkrachtingen





Mijn God, U zou nog iets vertellen over Durga, naar aanleiding van de verkrachtingen in India?

Mijn zoon, de 'voormalige Brahmane' Urwashi Anamika neemt het op voor vrouwen, die zijn mishandeld, verkracht. De Godin Durga aanbidt zij als beschermgodin. Urwashi strijdt tegen de onderdrukking en de rechteloosheid van de vrouw en maakt geen onderscheid in wie zij helpt. Ze strijdt dus ook tegen het kastenstelsel.


Ik heb jullie in een blog over vrouwenemancipatie gezegd dat de onderdrukking van de vrouw in India niet wordt ingegeven door de godsdienst. Maar grotendeels door gebrek aan onderwijs en door het kastenstelsel. Wel wordt karma misbruikt door het volk in een fatalistische levenshouding.

In heel Azië, het hele Midden Oosten en in Afrika moet de vrouwenemancipatie nog doorsijpelen naar alle lagen van de bevolking. Dit zal en moet gebeuren, er is geen andere weg voor een menselijke samenleving.

Zij hebben dus de tijd tegen, Urwashi heeft de tijd mee.
Urwashi is een persoonlijkheid, die veel geleden heeft, zelf een groepsverkrachting heeft ondergaan op dertienjarige leeftijd (georganiseerd door haar stiefmoeder), zij is vervolgens door politiemensen verkracht, verstoten door haar vader, haar familie, haar kaste. Zij werkt nu voor haar lotgenoten. Vleesgeworden mededogen is zij, terwijl ze als verstoten Brahmane, ook onaanraakbaren helpt.

Haar  “Mijn God” werkt intensief met haar en zij is een kostbaar, waardevol  instrument geworden in de handen van haar “Mijn God” en in de handen van de Godin Durga.
Durga, de Geduldige, de Rechtvaardige, de Strijdster voor rechten van vrouwen, die met liefde en humor het lot van vrouwen ondersteunt. Durga is de Maagd, die zich niet inlaat met mannen. Durga is het vrouwelijk aspect van God, van Brahman, zij is de Moedergodin. Haar vele armen staan voor haar vele krachten en talenten.

Urwashi wordt gedragen door de Godin, gezegend, geholpen, de weg gewezen, beschermd, en zij is een voorvechtster, een Moeder Theresa voor misbruikte vrouwen, een licht in haar omgeving, een voorbeeld voor vrouwen.

Ook India zal moeten veranderen, want een land dat de helft van zijn bevolking knecht, namelijk de vrouwen, zal nooit toetreden tot de spirituele naties van de wereld. Ook al denkt India, dat ze heel wat is, bakermat van spirituele kennis, maar de menselijke praktijk is nog niet indrukwekkend.

Urwashi zij gezegend.

Wees jullie allen gezegend

Nr. 142