Translate

dinsdag 1 januari 2013

Is er EEN plaats in het heelal zonder Gods aanwezigheid?

Zo vandaag aan het begin van een nieuw jaar, in Onze ogen betekent zo’n nieuw jaar niets, in jullie ogen is het een kans opnieuw te beginnen, voornemens te hebben, je te ontdoen van oude patronen en verslavingen te verzaken.

Waarom beginnen jullie dan dit jaar niet met deze vraag: Is er EEN plaats in het heelal zonder Gods aanwezigheid? En omdat dit zo is, is er dan één plaats in het heelal waar niet alles wordt gedragen en gekoesterd en verzorgd in Gods aandacht, in Gods kracht, in Gods energie, dus in Gods liefde?



Bezie een bloem en weet, dat de bloem groeit volgens de verwachting van God.
Bezie een boom, en weet, dat hij daar met zijn wortels grijpt in de aarde en reikt naar de hemel, dit alles naar de wens van God.
Bezie een rivier en weet, dat deze rivier zich voegt naar de fysieke wetten van God.
Bezie moeder aarde en weet, dat deze aarde zich voegt naar de plannen van God.
Bezie een mens, en weet, dat deze mens Gods belofte in zich draagt.
Bezie een kind, en weet, dat dit kind de zegen van God heeft.
Bezie jezelf en weet, dat jij een Deel van God kunt uitdragen in de wereld.
Bezie jouw gedrag en weet, dat dit gedrag tegen of voor jouw “Mijn God” kan werken.
Bezie jouw verslavingen en weet, dat jouw “Mijn God” wacht op de verzaking ervan.
Bezie jouw voornemens en weet, dat jouw “Mijn God” op jou wacht, op jou wacht, op jou wacht.

Weet jullie allen, dat dit nieuw jaar de eerste dag van jullie nieuw leven kan zijn, een leven in vrijheid, een leven in wijsheid, een leven in goede wil, een leven in overgave, een leven in stilte, een leven van liefde voor God.
En weet, jullie allen, dat in alle gevallen, in al jullie keuzes, zelfs bij de meest verderfelijke, negatieve, hopeloze verslavingen en gedragingen God met jullie is, God bij jullie is, God in jullie is, God van jullie houdt, en slechts wacht tot de ketenen met jullie verslavingen verbroken worden door jullie vrije wil.
Weet, dat God zoveel van jullie houdt, dat jullie een deel van God in jullie draagt, jullie “Mijn God”, die dichterbij is dan jullie partner, dichter bij dan jullie hart, dichter bij dan jullie lippen.
Weet, dat jullie allen de liefde van God hebt, onvoorwaardelijk.
En dat jullie gedragingen, en jullie keuzes, en jullie voornemens in dit nieuwe mensenjaar niets afdoen aan die onvoorwaardelijk liefde.

MAAR jullie keuzes zijn van levensbelang of jullie Gods liefde kunnen uitdragen in de wereld. Want dan luistert alles heel nauw. Want jullie “Mijn God” kan niet werkzaam zijn in de wereld vanuit een vuil hart, een verwarde geest, een verziekt lichaam, vanuit verslaafde emoties. Dus jullie verzaking van verslavingen is niet alleen voor jezelf, maar voor de hele wereld van levensbelang.

Wees jullie allen gezegend 

Nr. 139